ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Нашите стоматологични денонощни кабинети са едни от първите, адаптирани към променящата се здравна система, стартирали дейността си още в далечната 1993 год.

В кабинетите работят денонощно през цялата седмица екип от опитни и амбициозни, много добре подготвени стоматолози със съвременни знания и професионални възможности.

В комфортна обстановка, уютна и предразполагаща (по време на лечението вие можете да следите Вашия любим сериал, детско предаване, спорт или концерт на телевизионния екран), се работи по следните специалности:

 • терапия - всички видове пломби с най-съвременни материали
 • ендодонтия
 • лечение на пародонтит и заболявания на венците и лигавицата
 • ортопедия / коронки, мостове, протези /
 • хирургия / инцизии и екстракции /
 • детска стоматология

Стоматологичните кабинети предлагат:

 • сензорни зъбни рентгенови снимки с последно поколение дигитална апаратура.
 • безболезнено почистване на зъбен камък с ултразвуков апарат “Сименс”
 • стоматологична физиотерапия – йонофореза, лазер, ултразвук, магнит и диагностика
 • електроодонтодиагностика и апекслокация с модерна апаратура
 • интраорална камера за по-добра визия и диагностика

Осигурена е зъботехническа лаборатория, с която МДЦ “Медива” работи, което спомага за добрата организация и качеството на обслужване на пациентите с ортопедични проблеми. Създадена е организация и за изпълнение на бързи поръчки и консултация на място със зъботехника.

ВАЖНО!!!

“Медива” е единственият център, който предлага домашни посещения за стоматологично обслужване с портативна (преносима) стоматологична машина за лечение на трудно-подвижни пациенти /с предварително уточнен ден и час/.

ВАЖНО!!!

Периодично провеждаме профилактични безплатни прегледи за установяване на терапевтични проблеми и ортодонтски аномалии на децата от детските ясли и градини в ж.к. Люлин. Ние сме убедени, че така допринасяме за повишаване ролята на профилактичната стоматология в общия здравен статус на нашите деца.

ВАЖНО!!!

Съществуването на денонощна стоматологична помощ още от 1993 г. (като единствена за западната част на София и околните селища) е изключително полезна услуга, която е оценена от нашите пациенти заради възможността за взаимодействие и удобство с денонощния ритъм на работа на „Медива” и всички специализирани кабинети. Това създава спокойствие, сигурност и доверие в пациентите ни.

Уважаеми пациенти,
в МДЦ „Медива” денонощно можете да разчитате на стоматологична помощ. Денонощно се правят сензорни зъбни рентгенови снимки. Наличието на дигитален рентгенов апарат "Кодак" осигурява така необходимото комплексно стоматологично обслужване. Какъв е ефекта?

 • приемливи цени
 • сигурност
 • висока диагностична стойност на образа
 • несравним с качество на детайлите
 • бърза, сигурна и точна диагноза
 • опростено съвършенство
 • комфорт на пациента
 • дигитална скорост
 • образ за 2 секунди

Дигиталните зъбни снимки осигуряват висока резолюция, ясно изображение, лесно обработване и възможност за съхранение и поддържане на база данни. Високо качествените изображения улесняват Вашия дентален лекар при поставяне на правилната диагноза и съставяне на план за лечение. Изграждаме доверието взаимно!

УВАЖАЕМИ ПАЦИЕНТИ,

стоматологичните  услуги  по здравна  каса  за  2019 г. са:

Наименование на дейността Цена  (в лв.) Цена  (в лв.)
  ЗАПЛАЩАНЕ ОТ НЗОК ДОПЛАЩАНЕ ОТ ПАЦИЕНТА
Първична дентална помощ    
Първична дентална помощ за ЗЗОЛ до 18 години, изцяло или частично заплащана от НЗОК /преглед + 4 манипулации/    
Обстоен преглед за установяване на орален статус и изготвяне на амбулаторен лист – в т.ч. допълнителен за бременни 8,20 1,80
Обтурация с амалгама или химичен композит 36,25 0,00
Екстракция на временен зъб, вкл. анестезия 14,56 0,00
Екстракция на постоянен зъб, вкл.  анестезия 36,25 0,00
Лечение на пулпит или периодонтит на временен зъб 21,92 4,70
Лечение на пулпит или периодонтит на постоянен зъб 68,93 12,30
Първична дентална помощ за ЗЗОЛ над 18 години, частично заплащана от НЗОК  /преглед + 3 манипулации/    
Обстоен преглед за установяване на орален статус и изготвяне на амбулаторен лист – в т.ч. допълнителен за бременни 8,20 1,80
Обтурация с амалгама или химичен композит 32,25 4,00
Екстракция на постоянен зъб, вкл. анестезия 32,25 4,00

Дейност по възстановяване функцията на дъвкателния апарат при цялостна обеззъбена горна и долна челюст с горна и долна цяла плакова зъбна протеза, в т. ч. и контролни прегледи за период от 4 години –при ЗОЛ на възраст от 65 до 69 г. включително – заплащане х 200 лв. на протеза от НЗОК

Потребителска такса - 2,90 лв.  или 1.00 лв. за пенсионери
Здравноосигурените лица до 18 години не заплащат потребителска такса, както и освободените от  такса

Ако желаете да Ви бъде поставена пломба с фотополимер или се налага вадене на дълбоко фрактурирани зъби, корени, както и ретинирани и полуретинирани мъдреци–
се доплаща по цени на клиниката.

ЛЕКАРИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ СЪС ЗДРАВНА КАСА В МДЦ “МЕДИВА” СА:
Д-Р ПАЧЕВ, Д-Р КОНСТАНТИНОВ, Д-Р ИВАНОВА И Д-Р БОСТАНДЖИЕВ

ЗАПИСВАНЕ  НА ТЕЛ.: 925 00 16  И  824 47 54

Стоматолозите работят:

 • на свободен прием
 • по линия на здравната каса
 • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове

Лекари стоматолози (дентисти):

Д-р Цветомир Пачев - стоматологД-р Цветомир Пачев - Стоматолог
Завършва Факултета по Дентална Медицина, Медицински Университет - София през 2006 г. Същата година започва работа в МДЦ „Медива“, където работи поливалентна стоматология. През годините е усъвършенствал работата си в областта на протетичната дентална медицина - протези и мостове, както и стоматологичната хирургия. Има сертификат за работа с високоеенргиен оперативен лазер. Много добър професионалист, отговорен и изключително грижовен и внимателен към пациентите си.

Член на Българския Зъболекарски Съюз.

Редовно участва в курсове, конференции и конгреси по специалността.

Ползва английски език.

Д-р Христо Константинов - стоматологД-р Христо Константинов - Стоматолог

Завършва Първа Езикова Гимназия в град Варна. След това продължава висшето си образование във Факултета по Дентална Медицина, Медицински Университет - София. Дипломира се през 2014 г. и започва работа в МДЦ „Медива“, където практикува поливалентна и спешна стоматология. Има изразен интерес към терапевтичната дентална медицина– ендодонтия и кариесология. Разбира се изключително добре с деца.

Член на Български Зъболекарски Съюз.

Редовно участва в курсове, конференции и конгреси по специалността.

Владее английски и немски език.

Д-р Евелин Иванова - стоматологД-р Евелин Иванова – Стоматолог
Завършва факултета по дентална медицина към Медицински университет – София през 2017 г. След дипломирането си започва работа в МДЦ „Медива”, където практикува поливалентна и спешна дентална медицина.  Интересите й са насочени към оралната хирургия, терапевтичната и детската дентална медицина.  След дипломната си квалификация  развива като участва редовно в лекционни и практически курсове. Специализира орална хирургия в МА - Стоматологичен факултет, София.

Член е на БЗС.

Владее английски и немски езици.

Д-р Слави Бостанджиев - стоматологД-р Слави Бостанджиев - Стоматолог - Завършва Факултета по Дентална Медицина, Медицински Университет - София през 2014 г. Непосредствено след това започва работа в МДЦ „Медива“, където работи поливалентна стоматология. В ежедневната си практика д-р Бостанджиев има насоченост към протетичната и детска дентална медицина. Натрупа опит за кратко време и спечели доверието на множество малки пациенти с вниманието си, грижата и специалния професионален подход.

Има участие в различни лекции и конгреси по специалността.

Член на Българския Зъболекарски Съюз.

Владее английски език.

 • Д-р Атанас Киров - Дежурен стоматолог
 • Зъботехник - Цветан Станев