ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Специалистът ни Д-р Светла Маркова Н.с. І ст. е с дългогодишен клиничен опит в оперативното и консервативно лечение на ортопедично-травматологичните заболявания, протезиране и ортотика, както и плоскостъпие и други статични деформации на ходилото.

Задачите, които си поставяме за цел по отношение на ортопедичните заболявания са:

  • Мероприятия за профилактика и лечение на гръбначните изкривявания при деца и възрастни. Колаборацията между педиатрите, личните лекари, невролога, ендокринолога, секцията по физиотерапия, рехабилитация, кинезитерапия  и кабинета по акупунктура и лазертерапия и специалиста ортопед дава възможност за навременни мерки за решаването на проблемите.
  • Програма за лечение и профилактика на коксартроза и гонартроза

Особено благоприятни и успешни са съчетанията на ортопедичното лечение и лечението чрез акупунктура и лазертерапия и физиотерапия,  рехабилитация и кинезитерапия

Извършваме вземане на отпечатък за индивидуални стелки.

За тези наши приоритети се изготвят профилактични програми.

Кабинетът работи:

  • със здравната каса
  • на свободен прием
  • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове

Кабинетът работи в сряда с предварително записване на часове от 15:00 до 17:00 ч.

Специалист по Ортопедия и травматология: Н.с. І ст. Д-р Светла Маркова

Завършва медицина в МА – София. Професионалта и биография е като асистент към Института по ортопедия и гл. асистент към Института по протезиране. Завеждала е ортопедичното отделение към Специализирана болница по ортопедия  - Горна баня.
Вече 18 години консултира пациентите  на МДЦ „Медива”
С богат опит по обща ортопедия, ортотика, протезиране и подиатрия.
Специализирала Артроскопия и Ендопротезиране на стави.
Има шест рационализации в областта на ортотиката (ортопедични средства). Участва в редица научни сесии и конгреси. Член е на дружеството по ортопедия и травматология. Член на БЛС. Владее английски език.