ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Един от основните, водещи кабинети в “МЕДИВА”, който се стреми към :

 • високо професионално ниво на прегледи и консултации.
 • извършва се ехография с нов съвременен  ехографски апарат на гинекологични органи с вагинален и коремен трансдюсер в помощ на диагностиката при АГ заболявания.  
 • активно работи, много добре организирана женска консултация. Новородените бебета се поемат от педиатрите в детския сектор и така  осъществяваме  необходимата приемственост. Това особено много се харесва на родителите.
 • извършва се активна профилактика  за борба с рака на женските органи чрез колпоскопия, ехография на гърда и гинекологични  органи, вземане на материал за цитонамазка, консултация с ендокринолог.
 • за да бъде пълноценна работата на нашите гинеколози, те активно  взаимодействат с всички специалисти в клиниката, с физиотерапевтичния сектор, с кабинета по акупунктура и лазертерапия, клинична лаборатория, с психолог.
 • в послеродовия период немалко майки се обръщат за компетентно мнение и лечение към нашите специалисти по физиотерапия, рехабилитация и акупунктура, по естетична дерматологична медицина, за лифтинг, пилинг; за консултация с психолога.
 • Организирана е специализирана ЛКК по гинекология.
 • ЛКК обща

Пациентките се обслужват:

 • по линия на здравната каса
 • на свободен прием
 • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове

АГ кабинетът работи от понеделник до неделя по определени графици на гинеколозите.

Специалисти гинеколози:

Д-р Венцислав Цеков, д.м.

Д-р Цеков е с научна степен Доктор по медицина и е специалист по Акушерство и гинекология. Извършва всички акушерски и гинекологични операции. Професионалния си опит развива като лекар по АГ, Завеждащ гинекологично отделение, Завеждащ родилно отделение и др. Излъчван е за „Акушер-гинеколог на годината”. Водил е повече от 2000 раждания по нормален механизъм и чрез Цезарово сечение. Публикувал е над 200 статии посветени на здравето у жената в научни и популярни издания. Има 3 признати от Министерството на здравеопазването рационализации в областта на акушерството и гинекологията.
Ползва руски и английски език.

Д-р Бойка Живкова

Завършва медицински университет София през 1988 г. Специалността „Акушерство и гинекология” придобива през 2000 г. Има завършени курсове по ултразвукова диагностика и колпоскопия Участва в множество научни конгреси и конференции по специалността. С восокият си професионализъм е спечелила доверието на пациентите ни още от 2006 г. до днес.
Член на дружеството по акошеро-гинекология. Член на БЛС.
Ползва английски език.

Д-р Димитър Ленков - aкушер гинеколог

Завършва МА – София през 1979 г. През 1992 г. придобива специалност „Акушерство и гинекология”. Има завършен курс по ултразвукова диагностика. Приоритетите му са: наблюдение  и проследяване на нормална и патологична бременност, профилактика и лечение на онкологични заболявания в областта на женските гениталии.
Има магистратура по здравен мениджмънт и организация на здравеопазването през 2013 г. в МУ-София.
Взима редовно участие в научни конгреси и конференции по специалността.
Ползва френски, английски, италиански и руски езици.
Работно време: всеки понеделник – от 09,00 до 17,00 часа